Mennyit fog érni a budapesti lakásod egy év múlva?

Mennyit fog érni a budapesti lakásod egy év múlva?

2020-09-21 21:32:51
Forrás: portfolio.hu

A MEGKÉRDEZETTEK A FŐVÁROSI TÉGLA ÉPÍTÉSŰ LAKÁSOKNÁL ÉV VÉGÉIG MINDÖSSZE 1, A PANELEKNÉL MINDÖSSZE 3 SZÁZALÉKOS TOVÁBBI ÁRCSÖKKENÉSSEL SZÁMOLNAK, MÍG A CSALÁDI HÁZAK ESETÉBEN 1-2 SZÁZALÉKOS ÁREMELKEDÉST VETÍTENEK ELŐRE.


Mához képest egy év múlva (2021 szeptemberére) a szakértői vélemények szerint a fővárosi panelek ára ugyanott lesz mint most, a tégla építésű lakásoké 2 százalékkal magasabban, míg a családi házak ára 4 százalékkal lehet magasabban. Beigazolódni látszik, hogy az árak egy időre a 2019-es szinteken fognak stabilizálódni. 

A megkérdezett szakértők Budapesten a 2020 tavaszi, 946 ezer forintos átlag négyzetméterár körüli stabilizálódásra számítanak.


Mely területek és lakástípusok értékelődnek fel?

Valkó Dávid: A balatoni önálló házak, üdülők, a budapesti és nagyvárosi agglomerációk kertes lakásai és önálló házai, valamint a rozsdaövezeti áfa miatt csökkenő árú új lakások.

Sápi Zoltán: A jó elérhetőséggel bíró agglomerációs települések ikerház-családi ház szegmense.

Balogh László: A nagyvárosok agglomerációs övezeteiben, és a kiemelt régiók (például Balaton) kistelepüléseiben nőhet a kereslet.

Benedikt Károly: A nagyobb alapterületű lakások és családi házak iránti megnövekedett kereslet várhatóan a következő időszakban is megmarad, amely a főváros és nagyobb városok külső és agglomerációs területein összpontosulhat. Egy-egy szobával nagyobb ingatlan, vagy nagyobb terasszal, esetlegesen kertkapcsolattal rendelkező lakás várhatóan a keresettebb ingatlantípus lesz.



Tudni akarja eladó ingatlana, vagy megvásárolandó ingatlana 

valós piaci árát ?

mi tudunk segíteni ebben!

Megoldást nyújtunk problémájára, ha ingatlan adásvétel előtt áll, vagy bármilyen más okból szüksége van ingatlan értékbecslésre.