Zugló új városközpontot kap 2025-re

Zugló új városközpontot kap 2025-re

2020-03-10 13:38:14
Forrás: zuglo.hu

 Az új kerületi vezetés célja, hogy Zugló új városközpontot kapjon,  tervezik a Nagy Lajos király útja korszerűsítését és a villamos remiz kulturális központtá alakítását is.



A Városért Egyesület 2019 novemberi, Program Zuglóért című kerekasztal-beszélgetésén Horváth Csaba polgármester, Tóth Csaba, a kerület országgyűlési képviselője, illetve Szabó Rebeka, Hajdu Flórián és Horváth Zsolt alpolgármesterek beszéltek a következő öt év terveiről.

Fejlesztések

Horváth Csaba tájékoztatójában kiemelte, programjuk továbbra is négy pillérre, a fejlődő, a gondoskodó, a biztonságos, és a zöld Zuglóra épül. Ehhez azonban egy ötödik elem is csatlakozott, amely arra irányul, hogy a kerületben valósuljanak meg a korábban elmaradt központi beruházások. A polgármester ezek között említette a 

* 4-es metró Zuglóba hozatalát

* a kisföldalatti Mexikói úti végállomásának rendbetételét, 

* a Nagy Lajos király útja korszerűsítését, a nem kerületi tulajdonú utak rendbetételét, az Örs vezér tere akadálymentesítését, illetve a Rákos-patak revitalizációját. 

A nagyszabású fejlesztési tervekről szólva Horváth Csaba kifejtette, céljuk a Bosnyák tér teljes rendbetétele. Ennek részét képezi a 

* Thököly út–Nagy Lajos király útja kereszteződésének zöld környezetű körforgalommá alakítása, 

* a villamospálya füvesítése, 

* a villamos remiz kulturális központtá alakítása

* Ezen túlmenően szeretnék felépíteni Zugló új városközpontját, amely a közösségi tér mellett szolgáltatásokat is biztosítana a lakosságnak. 

A polgármester a továbbiakban arról is beszélt, hogy a céljaik között szerepel 

* Rákosrendező fejlesztése, ahol egyebek mellett 

* egy új Vidámpark is megvalósulhatna.